Filter speeltoestellen

Speeltoestellen voor groen schoolplein

Speeltoestellen voor groen schoolplein

Duurzaam schoolplein

Wist je dat groene schoolpleinen goed zijn voor de gezondheid, beweging en concentratie van kinderen? Traditionele schoolpleinen zijn voorzien van tegels, zandbakken en speeltoestellen. Wat als je dat combineert met meer groen? Zo ontstaat een duurzaam schoolplein waar spelen en leren samenkomt.

Voordelen van groene schoolpleinen:

Advies nodig?
Ons team staat voor je klaar.

Vrijblijvende afspraak

Een van de belangrijkste voordelen van een groen schoolplein is de bevordering van natuurlijk leren. Door te spelen en te ontdekken in een groene omgeving kunnen kinderen op een natuurlijke en spontane manier leren over de natuur, planten, dieren en ecosystemen en krijgen daardoor meer respect voor de natuur. Ze kunnen hun zintuigen gebruiken en ervaringen opdoen die hen helpen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Het groene schoolplein is een verlenging van het schoolgebouw en kan worden ingezet als buitenlokaal. Een reken-, taal- of natuurles op het schoolplein is afwisselend, leerzaam en uitdagend.

Voorbeelden groen schoolplein

Door de jaren heen hebben wij al enkele groene schoolpleinen aangelegd. Voorbeelden van succesvolle groene schoolpleinen zijn onder andere scholen die hebben geïnvesteerd in het transformeren van hun betonnen speelplaatsen naar levendige groene oases. Deze groene schoolpleinen hebben een positieve impact gehad op zowel de kinderen als de omgeving. Ze bieden een inspirerende en stimulerende omgeving waar kinderen kunnen spelen, leren en contact kunnen maken met de natuur. Deze groene schoolpleinen hebben geleid tot verbeterde concentratie, creativiteit en gezondheid van de kinderen. Bovendien hebben ze ook een positief effect gehad op de omringende gemeenschap door het vergroenen van de buurt en het bevorderen van duurzaamheid.
Bekijk groene projecten

Groen schoolplein ontwerpen

Een groen schoolplein ontwerpen is een expertise. Wij hebben deze in huis. Bij een groen schoolplein combineer je het buitenleven, het spelen en het leren op één plek. Een goed schoolplein ontwerpen is een uitdagende, leuke en creatieve klus. Iedere school heeft haar eigen wensen en oppervlakte. Wij zorgen samen voor een mooi resultaat. Bij het creëren van een groen schoolplein houden wij rekening met de volgende factoren.

Speeltoestellen op een groen schoolplein

Op groene schoolpleinen kunnen diverse elementen ingezet worden. Naast natuurlijke elementen zoals stenen, gras, struiken en bomen kunnen speeltoestellen ook een bijdrage leveren. Enkele voorbeelden van speeltoestellen die gebruikt worden op een groen schoolplein zijn:

Educatieve waarde van een groen schoolplein

Groene schoolplein ideeën

Wat kun je allemaal met een groen schoolplein en welke elementen zijn leuk?

Door onze jarenlange ervaring en expertise weten wij precies wat onze doelgroep wenst en leveren wij speeltoestellen van hoogstaande kwaliteit. Dit wordt bewezen door vele projecten die we voor scholen hebben mogen ontwerpen, uitvoeren en realiseren.

  • groen schoolplein duo schommel

Subsidie groen schoolplein

Het realiseren van een groen schoolplein kan een investering zijn voor scholen. Gelukkig zijn er diverse subsidies en financiële ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar om scholen te helpen bij het realiseren van hun groene schoolplein. Enkele opties die we meenemen bij het aanvragen van subsidies zijn de volgende instanties:

De subsidie geldt voor scholen die een groen schoolplein willen laten aanleggen. Een voorwaarde is wel dat deze pleinen buiten schooltijd openbaar toegankelijk zijn. Heb je hulp nodig met een subsidieaanvraag? Geen probleem, wij helpen je daar graag bij. Wij werken samen met een subsidieadviesbureau die u kan begeleiden en ondersteunen gedurende het gehele subsidieproject, maar die u hierin ook volledig kan ontlasten.
Vrijblijvende advies gesprek

Er zijn subsidies beschikbaar bij gemeenten, provincies en landelijke instanties, evenals stichtingen en fondsen die groene initiatieven ondersteunen. Het is raadzaam om de richtlijnen en vereisten van elke subsidie zorgvuldig te bestuderen en een gedetailleerd projectplan in te dienen.
Een groen schoolplein is een buitenruimte op een school die is ontworpen en ingericht met veel groen, zoals bomen, struiken, planten en gras. Het is een plek waar kinderen kunnen spelen, leren en ontdekken in een natuurlijke omgeving. Een groen schoolplein biedt tal van voordelen voor zowel de kinderen als de omgeving.
De kosten van een groen schoolplein hangen af van de omvang en grote van een schoolplein. Het aanleggen van een groen schoolplein van ontwerp tot realisatie is circa 25.000 tot 50.000 euro inclusief BTW.
De kosten van een groen schoolplein hangen af van de omvang en grote van een schoolplein. Het aanleggen van een groen schoolplein van ontwerp tot realisatie is circa 25.000 tot 50.000 euro inclusief BTW.
Groene schoolpleinen hebben verschillende voordelen, waaronder bevordering van natuurlijk leren, stimulering van beweging en gezondheid, bevordering van biodiversiteit en het creëren van een inspirerende en rustgevende omgeving.
Groene schoolpleinen hebben verschillende voordelen, de kinderen leren veel over de natuur en krijgen daardoor ook meer respect voor de natuur.
Wij hebben veel ervaring met groene schoolpleinen. We merken dat dit voor scholen telkens belangrijker wordt en wij leveren voor groene schoolpleinen verschillende speeltoestellen, zoals balanceertoestellen, schommels, duikelrekken en klimtoestellen.
Er zijn verschillende manieren om een schoolplein te vergroenen, zoals het toevoegen van bomen, struiken en planten, het creëren van groene zones, het integreren van natuurlijke elementen en het betrekken van de gemeenschap bij het ontwerpproces.

Leverancier voor verschillende sectoren

Ontvang onze gratis actuele brochures

Vul uw gegevens in en u ontvangt een exemplaar met ons verrassend aanbod aan speeltoestellen.

Ontvang onze gratis actuele brochure

Brochures downloaden

Formulier voor het downloaden/ontvangen van de brochures.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je ontvangt alleen de brochures en geen
verkooppraatjes. Beloofd.