Filter speeltoestellen

Garantiebepaling

30 jaar

15 jaar

10 jaar

6 jaar

5 jaar

3 jaar

2 jaar

Alle materialen hebben te maken met de natuurlijke veroudering. Na verloop van tijd kunnen de esthetische eigenschappen verergeren. Het is een proces dat de duurzaamheid en de veiligheid van het product niet beïnvloedt. Acceptabel zijn verkleuringen, scheuren in hout en slijtage of beschadiging van de verflaag voortkomend uit normaal gebruik (bijvoorbeeld slijtage van de verflaag bij traptreden, handgrepen, touwen, platformen en verbindingsstukken).

De garantie dekt geen gebreken ontstaan door:

Gebruiksgarantierechten

De garantie is alleen van toepassing als de speeltoestellen volgens de montagehandleidingen worden gemonteerd.

Speeltoestellen geïnstalleerd nabij water

Alle defecten veroorzaakt door corrosie aan speeltoestellen die in direct of tijdelijk contact komen met zout- of chloorwater vallen niet onder de volledige garantieperiode. Dit omvat ook producten die aan de kust zijn geïnstalleerd en daardoor worden blootgesteld aan zoutnevel. De garantieperiode voor de speeltoestellen geïnstalleerd in kustgebieden (tot 5 kilometer van de kust) is de helft van de eerder genoemde periodes op defecten veroorzaakt door corrosie. Voor speeltoestellen geïnstalleerd binnen deze afstand adviseren wij AISI316.

RVS

RVS dankt zijn corrosiebestendigheid aan een dunne laag chroomoxide op het oppervlak, spontaan gevormd- in aanwezigheid van zuurstof tijdens de verwerking of op een manier versneld door chemische passivering. Om maximale corrosiebescherming te garanderen, moet het stalen oppervlak schoon blijven en goed toegang hebben tot zuurstof, dat i.c.m. het chroom in staal een laag chroomoxide vormt op het oppervlak (de beschermende laag). RVS is helaas niet, zoals vaak wordt gedacht, bestand tegen alle soorten corrosie en is ook niet onderhoudsvrij. Om de corrosiebestendigheid van RVS te behouden is het juíst belangrijk het materiaal regelmatig te onderhouden, met name schoon te maken.

Het wordt aanbevolen om RVS één keer per jaar te ontdoen van vuil en aanslag, welke staalverkleuring kunnen veroorzaken. Maak elementen schoon met een katoenen doek en een mild reinigingsmiddel opgelost in water, bijvoorbeeld afwasmiddel. Spoel na het reinigen af met water en veeg het oppervlak droog. Let op! Schoonmaakmiddelen voor RVS mogen geen chloor, zout, zuren of bleekmiddelen bevatten. Zelfs een kleine hoeveelheid van deze substanties kunnen blijvende schade aanrichten. Het is mogelijk dat er vliegroest ( oppervlakteroest ) op RVS ontstaat. Dit komt door aangevoerde kleine roestdeeltjes die in de omgeving voor kunnen komen. Vliegroest wordt dus niet veroorzaakt door een mindere kwaliteit van het aangetaste voorwerp zelf, de bron van de roestdeeltjes is extern. Ook wanneer een RVS speeltoestel in de buurt van zeewater wordt geplaatst kan er vliegroest ontstaan. Dit is eenvoudig te behandelen met Ranex Rustbuster. Vaak is één behandeling afdoende.

Hout

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de kenmerken van hout, gezien deze niet vallen onder garantie. Lengtescheuren in houten palen kunnen worden beschouwd als normaal. Hout is een natuurproduct dat onderhevig is aan droogte en vochtigheid. Bij droog weer ontstaan er droogtescheuren in het hout. Dit is een spontaan verschijnsel tijdens droge periodes. Bij vochtige weersomstandigheden zullen de scheuren weer verminderen. De paal kan hierdoor nooit breken. Lengtescheuren lopen namelijk nooit rechtlijn

Onderhoud

Raadpleegt u voor instructies over het behoud en onderhoud van uw speeltoestel ons formulier Behoud en controle van het speeltoestel.

Download hier onze garantiebepaling.